Hot News 24h

Post Top Ad

Wednesday, December 8, 2021

បើមិនចង់ឈឺខ្លាំង! មនុស្ស៥ក្រុមហាមដាច់ខាតកុំទទួលទានខ្ញីឲ្យសោះ


ខ្ញី​មាន​ឥទ្ធិពល​នឹងមានជីវជាតិ​ល្អខ្លាំងណាស់សម្រាប់​សុខភាព ប៉ុន្តែ​ចំពោះប្រភេទ​មនុស្សទាំង ៥ ​ខាងក្រោម​នេះ​គឺ​មិន​ត្រូវ​បាន​ណែនាំ​ជាដាច់ខាត​។

១. អ្នកដែលមានដំបៅក្រពះ

ខ្ញីមានលក្ខណៈសម្បត្តិកំដៅខ្ពស់ ដែលនឹងប៉ះពាល់យ៉ាងខ្លាំងដល់ភ្នាសអញ្ចាញធ្មេញ ប្រសិនបើ​អ្នក​មាន​ការ​រលាក​ភ្នាស​រំអិល ឬ​មាន​ដំបៅ នោះ​ការទទួលទានខ្ញី​នឹងធ្វើឲ្យអ្នក​កាន់តែ​រលាក ធ្វើឱ្យ​ខូចខាត​ធ្ងន់ធ្ងរ​។

២. ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ និងបំបៅដោះកូន

ខ្ញីត្រូវបានគេប្រើក្នុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះដំបូងដើម្បីកាត់បន្ថយរោគសញ្ញានៃការចង្អោរ ទឹកមាត់ និងរោគសញ្ញានៃការពុល។ ប៉ុន្តែនៅក្នុងពាក់កណ្តាលទីពីរនៃការមានផ្ទៃពោះ ខ្ញីគួរតែត្រូវបានកំណត់ ព្រោះវាអាចបង្កើនសម្ពាធឈាមដែលគ្រោះថ្នាក់សម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ។ ក្នុងអំឡុងពេលបំបៅដោះកូន ខ្ញីមិនគួរទទួលទានទេ ព្រោះវាអាចបញ្ចេញក្នុងទឹកដោះម្តាយ ធ្វើឱ្យកុមារគេងមិនលក់។

៣. មនុស្សដែលកំពុងប្រើថ្នាំ

អ្នក​មិន​គួរ​ញ៉ាំ​ខ្ញី​ពេល​កំពុង​ប្រើថ្នាំ​សម្រាប់​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម ឬ​លើសឈាម​ទេ ព្រោះ​វា​នឹង​បង្ក​ផលប៉ះពាល់​ដល់​អ្នកប្រើប្រាស់​។ ជាពិសេស​ខ្ញី​មាន​គ្រោះថ្នាក់​ចំពោះ​ថ្នាំ​ប្រឆាំង​កំណក​ឈាម ថ្នាំ​ទឹកនោមផ្អែម។

៤. អ្នកដែលមានជំងឺឬសដូងបាត ហូរឈាម

ខ្ញី​ក្តៅ​ខ្លាំង ដែលអាច​បែក​សរសៃឈាម​ខ្សោយ ដូច្នេះ អ្នកដែលមានប្រវត្តិធ្លាក់ឈាមដូចជា ឈាមច្រមុះ ហូរឈាមក្នុងស្បូន ឬសដូងបាត មិនគួរទទួលទានខ្ញីទេ ដើម្បីជៀសវាងស្ថានភាពធ្ងន់ធ្ងរជាងនេះទៅទៀត។

៥. អ្នកដែលមានជំងឺគ្រុនក្តៅ 

នៅពេលដែលអ្នកមាន​ជំងឺ​គ្រុន​ក្ដៅ ហាម​ប្រើ​ខ្ញី​ជា​ដាច់​ខាត ជាពិសេសសម្រាប់អ្នកដែលមានរោគសញ្ញាគ្រុនក្តៅខ្លាំង ហាមញ៉ាំខ្ញីជាដាច់ខាត ព្រោះខ្ញីមានលក្ខណៈសម្បត្តិក្ដៅខ្លាំង អាចធ្វើឲ្យសីតុណ្ហភាពក្នុងខ្លួនរបស់អ្នកជំងឺឡើងខ្ពស់ បណ្តាលឲ្យខូចសរសៃឈាម ថែមទាំងហូរឈាមទៀតផង។

ប្រភព៖ បរទេស

No comments:

Post Top Ad

Pages