ខ្ញីមានឥទ្ធិពលនឹងមានជីវជាតិល្អខ្លាំងណាស់សម្រាប់សុខភាព ប៉ុន្តែចំពោះប្រភេទមនុស្សទាំង ៥ ខាងក្រោមនេះគឺមិនត្រូវបានណែនាំជាដាច់ខាត។
១. អ្នកដែលមានដំបៅក្រពះ
ខ្ញីមានលក្ខណៈសម្បត្តិកំដៅខ្ពស់ ដែលនឹងប៉ះពាល់យ៉ាងខ្លាំងដល់ភ្នាសអញ្ចាញធ្មេញ ប្រសិនបើអ្នកមានការរលាកភ្នាសរំអិល ឬមានដំបៅ នោះការទទួលទានខ្ញីនឹងធ្វើឲ្យអ្នកកាន់តែរលាក ធ្វើឱ្យខូចខាតធ្ងន់ធ្ងរ។
២. ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ និងបំបៅដោះកូន
ខ្ញីត្រូវបានគេប្រើក្នុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះដំបូងដើម្បីកាត់បន្ថយរោគសញ្ញានៃការចង្អោរ ទឹកមាត់ និងរោគសញ្ញានៃការពុល។ ប៉ុន្តែនៅក្នុងពាក់កណ្តាលទីពីរនៃការមានផ្ទៃពោះ ខ្ញីគួរតែត្រូវបានកំណត់ ព្រោះវាអាចបង្កើនសម្ពាធឈាមដែលគ្រោះថ្នាក់សម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ។ ក្នុងអំឡុងពេលបំបៅដោះកូន ខ្ញីមិនគួរទទួលទានទេ ព្រោះវាអាចបញ្ចេញក្នុងទឹកដោះម្តាយ ធ្វើឱ្យកុមារគេងមិនលក់។
៣. មនុស្សដែលកំពុងប្រើថ្នាំ
អ្នកមិនគួរញ៉ាំខ្ញីពេលកំពុងប្រើថ្នាំសម្រាប់ជំងឺទឹកនោមផ្អែម ឬលើសឈាមទេ ព្រោះវានឹងបង្កផលប៉ះពាល់ដល់អ្នកប្រើប្រាស់។ ជាពិសេសខ្ញីមានគ្រោះថ្នាក់ចំពោះថ្នាំប្រឆាំងកំណកឈាម ថ្នាំទឹកនោមផ្អែម។
៤. អ្នកដែលមានជំងឺឬសដូងបាត ហូរឈាម
ខ្ញីក្តៅខ្លាំង ដែលអាចបែកសរសៃឈាមខ្សោយ ដូច្នេះ អ្នកដែលមានប្រវត្តិធ្លាក់ឈាមដូចជា ឈាមច្រមុះ ហូរឈាមក្នុងស្បូន ឬសដូងបាត មិនគួរទទួលទានខ្ញីទេ ដើម្បីជៀសវាងស្ថានភាពធ្ងន់ធ្ងរជាងនេះទៅទៀត។
៥. អ្នកដែលមានជំងឺគ្រុនក្តៅ
នៅពេលដែលអ្នកមានជំងឺគ្រុនក្ដៅ ហាមប្រើខ្ញីជាដាច់ខាត ជាពិសេសសម្រាប់អ្នកដែលមានរោគសញ្ញាគ្រុនក្តៅខ្លាំង ហាមញ៉ាំខ្ញីជាដាច់ខាត ព្រោះខ្ញីមានលក្ខណៈសម្បត្តិក្ដៅខ្លាំង អាចធ្វើឲ្យសីតុណ្ហភាពក្នុងខ្លួនរបស់អ្នកជំងឺឡើងខ្ពស់ បណ្តាលឲ្យខូចសរសៃឈាម ថែមទាំងហូរឈាមទៀតផង។
ប្រភព៖ បរទេស
No comments:
Post a Comment